Emil Chlapeček je novým riaditeľom PKO v Prešove

05.10.2003 Celý región

Emila Chlapečka vymenovali poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove do funkcie riaditeľa tunajšieho parku kultúry a oddychu (PKO). Rozhodli o tom na...
Emila Chlapečka vymenovali poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove do funkcie riaditeľa tunajšieho parku kultúry a oddychu (PKO). Rozhodli o tom na svojom zasadnutí v pondelok 29. septembra. Chlapeček sa na základe schváleného uznesenia ujal funkcie v stredu 1. októbra t. r. Súčasne zrušili poverenie pre Ladislava Kišeľaka, ktoré mal na riadenie PKO.

Neobsadený post riaditeľa mestskej príspevkovej organizácie bol po tom, čo predchádzajúci riaditeľ Martin Velecký požiadal o uvoľnenie z funkcie. MsZ ho na základe toho odvolalo svojím uznesením na zasadnutí 26. mája t. r.
Do primátorom mesta Milanom Benčom vyhláseného výberového konania sa prihlásili ôsmi záujemcovia. Troch z nich výberová komisia ešte pred vypočutím vyradila, lebo nespĺňali požiadavky konkurzu. V tajnom hlasovaní získal najlepšie hodnotenie päťčlennej komisie práve Chlapeček, za ním skončili Kišeľak, Marián Estočko, Dušan Macák a Tibor Marcin. Na základe toho komisia odporúčala primátorovi, aby predložil MsZ návrh na vymenovanie Chlapečka do funkcie. Benčov prvý pokus na zasadnutí MsZ 21. júla bol však na prekvapenie neúspešný. o návrhu totiž nehlasovali členovia mestského parlamentu z klubu štvorkoalície, i keď sedeli v rokovacej miestnosti, a tak návrh neprešiel.
Chlapeček už v PKO pracoval, a to ešte za čias dnes už nebohého riaditeľa Júliusa Štetinu, robil mu námestníka, do PKO nastúpil v roku 1984. Novej funkcie sa ujal v situácii, keď je stále tajomníkom Krajského výboru Strany demokratickej ľavice v Prešove, ktorú vykonáva \"na živnosť\".

(jj)
 

Vyberte región